-
مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرز پخت انواع آش سماق
روش های تهیه آش سماق
آش سماق
مواد لازم آش سماق :
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
چغندر | ۲۰۰ گرم |
گردو | ۲۰۰ گرم |
سبزی آش | ۳۰۰ گرم |
سماق | ۱۰۰ گرم |
پیاز،نغنا،سیرداغ | ۳ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق:
برای تهیه ی آش سماق تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید و بعد آن ها را بپزید. عدس ها را با آب زیاد در قابلمه ی مخصوص آش تان بپزید. حبوبات پخته ی دیگر را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید همه ی آن ها با هم بپزند. در همین حین چغندرها را پوست بگیرید و خرد کنید و اجازه بدهید بپزند، زمانی که چغندرها نیم پز شدند به حبوبات اضافه کنید تا کاملا بپزند. اگر می خواهید آش شما قرمز نشود، چغندرها را به صورت جدا کامل بپزید و بعد از پخت به آش اضافه کنید. اگر قرمز دوست دارید، آب لبوها را به آن اضافه کنید.
سبزی آش خرد شده را اضافه کنید و بگذارید همه ی مواد با هم بپزند. پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه زردچوبه سرخ شده به آش اضافه کنید.سماق ها را بشویید و با مقداری آب داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید بجوشد تا مقداری غلیظ شود. سپس آن را با مغز گردو به آش اضافه کنید و به مقدار لازم نمک و فلفل به آن اضافه کنید. و اجازه بدهید آش شما جا افتاده شود.
آش سماق تویسرکان :
طرز تهیه آش سماق همدان
مواد لازم برای تهیه آش سماق تویسرکان (همدان) : برای ۷-۸ نفر
بلغور گندم | ۲۵۰ گرم |
نخود و لوبیا سفید | ۱۰۰ گرم |
گردو | ۱۵۰ گرم |
سماق خوشه ای نکوبیده | ۵۰۰ گرم |
چغندر (لبو) | ۷۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سیر | ۱ بوته |
نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع خشک | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق تویسرکان (همدان) :
برای تهیه ی آش سماق تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
حبوبات را پس از خیس کردن بپزید. بلغور را با آب داخل قابلمه بپزید و بعد حبوبات پخته شده را به آن اضافه کنید. بعد از پخت لبوها را پوست بگیرید و رنده کنید و به آن اضافه کنید. می توانید لبوها را بپزید و بعد کمی بکوبید تا حدی که خیلی له نشوند.
مغز گردوها را خرد کنید می توانید آن ها را خیلی له کنید و یا کمی درشت تر باشند. سپس به همراه پیاز داغ و سیر داغ و زردچوبه تفت بدهید و به آش اضافه کنید. نمک آش را تنظیم کنید.
سماق را حدود نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید. پس از نیم ساعت آن را صاف کنید و آب آن را به آش اضافه کنید. نعنا خشک را به آش اضافه کنید و اجازه بدهید آش جا بیفتد. اگر در حین پخت آب آن کم شد می توانید آب جوش اضافه کنید.
نکته برای تهیه ی آش سماق :
• اگر دوست دارید آش سماق شما ترش تر شود، سماق ها را با آب مقداری بجوشانید و بعد صاف کنید و آب آن را به آش خود اضافه کنید.
• در این دستور می توانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید.
طرز تهیه آش سماق اصفهانی :
درست کردن آش سماق اصفهانی
مواد لازم برای آش سماق اصفهانی :
برنج نیم دانه | ۲۰۰ گرم |
سماق | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
سبزی | ۱ کیلو |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
نعنا داغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش سماق اصفهانی :
سماق ها را حدود ۱ ساعت در آب قرار بدهید. برنج را بشویید و با مقداری آب داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید بدهید برنج ها بپزند. سپس سبزی های خرد شده، شامل: تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعنا، را به برنج اضافه کنید. در این آش سبزی ها نباید درشت باشند.
به گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و آن ها را مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. از گوشت ها به اندازه ی گردو بردارید و قلقل قلقلی کنید و داخل تابه ای با روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن آن ها را به قابلمه ی آش اضافه کنید تا کاملا مغز پخت شوند.
سماق خیس خورده را از صافی عبور بدهید آن ها را فشار بدهید تا عصاره ی آن ها خارج شود. آب سماق قرمز رنگ است. آن را به آش اضافه کنید.
در پایان پیاز داغ و نعنا داغ را به آن اضافه کنید. و اجازه بدهید آش شما کاملا جا بیفتد.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته