-
مجموعه: آموزش شیرینی پزی
رسپی کیک اکلز
آموزش پخت کیک انگلیسی؛کیک اکلز
کیک اکلز بیشتر شبیه کلوچه است تا کیک ، کلوچه ای که داخلش را با کشمش پر کرده اند.
کیک اکلز ( به انگلیسی : Eccles cake ) کیک انگلیسی است که شبیه کلوچه است و داخلش را با کشمش و میوه های خشک پر می کنند و به این دلیل که اولین بار دراکلز لانکشایر تولید شده به این نام شناخته می شود.
روش اول تهیه کیک اکلز
مواد لازم کیک اکلز برای ۸ عدد
کره | ۲۵۰ گرم |
آرد معمولی | ۳۵۰ گرم |
آب لیمو | ۱/۲ لیمو |
مواد داخل کیک | |
کره | ۲۵ گرم |
کشمش | ۲۰۰ گرم |
پوست لیمو خشک شده | ۵۰ گرم |
شکر غلیظ شده ( به انگلیسی Muscovado sugar ) | ۱۰۰ گرم |
دارچین | ۱ قاشق چای خوری |
زنجبیل و زیره سبز | به میزان لازم |
پوست کامل لیمو یا پرتغال | ۱ عدد |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد برای رویه |
دستور تهیه کیک اکلز
طرز تهیه کیک اکلز
کره را تکه تکه کنید و در فریزر بگذارید سفت شود.
آرد را با نصف کره در کاسه ریخته و با میکسر بزنید سپس آبلیمو و ۱۰۰ میلی لیتر آب سرد به آرد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کره جذب آرد شود و خمیری شکل شود.
خمیر را با وردنه با ندازه ۲۰ * ۳۰ باز کنید و از وسط تا کنید و دوباره با وردنه باز کنید.
سه بار این کار را تکرار کنید و سپس اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی میز کار بماند و سپس حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
بقیه کره را به همراه کشمش و پوست لیمو خشک روی حرارت بگذارید و وقتی کره ذوب شد از روی حرارت بردارید.
خمیر را به اندازه ۱۲ سانتی متر باز کنید و با کاتر گرد ۸ عدد قالب بزنید و از مواد کشمشی رویش بگذارید.
بقیه خمیر را قالب بزنید و روی خمیرهای قبلی بگذارید و لبه ها رابه هم بپیچانید که موادش بیرون نریزد.
با قلم مو رویشان سفیده تخم مرغ بکشید و به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم شده است بپزید تا طلایی شود.
این کیک را میتوانید برای عصرانه همراه با چای و قهوه سرو نمایید.
روش دوم تهیه کیک اکلز
مواد لازم کیک اکلز برای ۱۰ عدد
کره سرد | ۱۷۵ گرم |
آرد | ۲۲۵ گرم |
نمک | ۱ پینچ |
سفیدة تخممرغ | ۱ عدد |
شکر برای روی شیرینی | به میزان لازم |
مواد لازم میانی | |
شکر قهوهای گرانول | ۶۰ گرم |
کره نرم شده | ۶۰ گرم |
کشمش پلوئی | ۱۱۰ گرم |
مربای پوست پرتقال بدون شربت | ۶۰ گرم |
دارچین، هل و جوز هندی | یک چهارم قاشق چایخوری |
کیک انگلیسی اکلز
طرز تهیه کیک اکلز
کره را در قویل بپیچید و ۳۰ ثانیه در فریزر بگذارید.
آرد و نمک را الک کنیدد و کره را با رنده درشت روی آرد رنده کنید.
اگر از دستتان سر میخورد میتوانید کره را در آرد بزنید.
با استفاه از پالت ، کره را با آرد مخلوط کنید تا حالت خرده نان بگیرد.
حدود ۴ قاشق سوپخوری آب سرد به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا حالت خمیری بگیرد.
روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را با کمک وردنه به ضخامت ۴ میلی متر باز کنید و ۱۰ دایره به قطر ۱۰ سانتی متر قالب بزنید و روی هر خمیر یک قاشق از ترکیب مواد میانی بگذارید .
لبه های خمیر را با آب و قلم مو مرطوب کنید و خمیر را از اطرف جمع کنید و سپس برگردانید که سمت صافش رو به بالا باشد.
رویش وردنه بکشید تا قطر خمیر به حدود ۵ – ۶ سانتی متر برسد.
با چاقو سه برش کوچک روی شیرینی ها بیندازید و در سینی فر بچینید و رویشان سفیده تخم مرغ بمالید و شکر بپاشید و به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل با د مای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است بپزید تا طلایی شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی کاروان صحرا