کاروان صحرا میکروتیک چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ - کاروان صحرا

ممکن است تا به حال نام میکروتیک را شنیده باشید و یا این سوال برایتان پیش آمده باشد که میکروتیک چیست؟ میکروتیک یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که با نام MikroTik RouterOS شناخته می‌شود و با نصب روی سخت افزار اختصاصی RouterBOARD یا رایانه های مبتنی بر x86 استاندارد، سخت افزار را به یک روتر شبکه تبدیل می‌کند و قابلیت‌های زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در این مقاله از یوز پنل به این موضوع که «میکروتیک چیست» می‌پردازیم و این موضوع را از زوایای مختلف بررسی می‌کنیم.

میکروتیک به عنوان یک فایروال، سرویس دهنده و سرویس گیرنده شبکه خصوصی (VPN)، تشکیل دهنده و تقویت کننده کیفیت خدمات پهنای باند، استفاده به عنوان access point و سایر ویژگی‌ها در شبکه‌های بی‌سیم عمل می‌کند و برای بهبود سطح عملکرد این سیستم عامل، باید برای هر ویژگی یک مجوز دریافت کنید.

فهرست مطالب

تاریخچه میکروتیک

میکروتیک نام شرکتی در لتونی می باشد که تجهیزات شبکه رایانه‌ای و مخابرات بی‌سیم تولید می‌کند. می توان گفت مهمترین محصول این شرکت  سیستم عامل میکروتیک (Mikrotik RouterOS) است. سیستم‌عامل میکروتیک مسیریابی است که با استفاده از هسته لینوکس ساخته شده است. سیستم‌عامل میکروتیک (Mikrotik) در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط دو دانشجوی دانشگاه MIT آمریکا به وسیله نگارشی از سیستم‌ عامل لینوکس بنیان گذاشته شد. همزمان با شروع استفاده از استاندارد ۸۰۲٫۱۱ در تکنولوژی وایرلس امکان استفاده از این تکنولوژی در این سیستم عامل نیز افزوده شد. یکی از اهداف این شرکت ارائه تجهیزاتی هم رده محصولات سیسکو با قیمتی بسیار پایین تر است.

روتر میکروتیک چیست؟

در این بخش از مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که روترهای میکروتیک چیست؟ و برنامه winbox چه کاربردی دارد؟ در حقیقت میکروتیک با نصب روی هر دستگاه یا کامپیوتر استاندارد، سخت افزار شما را به روتر تبدیل می‌کند. این نرم‌افزار شامل ویژگی‌هایی مانند فایروال، VPN، تعادل بار (load balancing)، ترجمه آدرس شبکه، سرور های DHCP و سایر ویژگی‌های شبکه بی‌سیم می‌باشد.

یکی از ویژگی‌های روتر Mikrotik پایداری آن است؛ میکروتیک یک روتر قدرتمند از نظر سرعت و کارایی بالا می‌باشد که به راحتی در عرض چند دقیقه نصب و پیکربندی می‌شود و مزیت اصلی این روتر مقرون به صرفه بودن آن نسبت به مدل‌های سخت افزاری مشابه است.

برنامه winbox چیست و چه کاربردی دارد؟

winbox برنامه‌ای است که به کاربران این امکان را میدهد که به کمک آن به روتر میکروتیک متصل شوند. علاوه بر این به منظور مدیریت سرور مجازی میکروتیک نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

در حقیقت این نرم افزار یک رابط کاربری گرافیکی می‌باشد که به منظور کانفیگ و یا تنظیم روترها و نظارت بر نوع عملکرد آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم عامل میکروتیک چیست؟

سیستم عامل میکروتیک به عنوان یک روتر شبکه طراحی شده است و از طریق مجازی‌سازها بر روی کامپیوتر شخصی و سرور مجازی قابل نصب است. هدف از ایجاد سیستم عامل Mikrotik RouterOS  رقابت با سیستم عامل معروف IOS سیسکو بود. میکروتیک دارای امکانات متنوع و گسترده‌ای برای شبکه‌های سیمی و شبکه‌های بی‌سیم می‌باشد.

علاوه بر این، Mikrotik به عنوان یک شرکت تولید کننده دستگاه‌های شبکه (سخت افزار و نرم‌افزار) بر اساس سیستم عامل خود برای روترهایی با نام RouterOS شناخته می‌شود.

ویژگی‌های سیستم عامل میکروتیک چیست؟

ویژگی‌های سیستم عامل میکروتیک چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟ سیستم عامل میکروتیک ویژگی‌ها و امکانات تخصصی از جمله

  • مسیریابی (Routing)
  • فایروال
  • هات اسپات
  • Wireless
  • DHCP Server
  • Nat and Proxy Server
  • پشتیبانی از IPv6
  • مدیریت کاربران (user management)
  • تعادل بار یا Load Balancing

و سایر خدمات مفید مدیریت شبکه را برای کاربران فراهم می‌کند.

میکروتیک از روش‌های پیکربندی مختلف مانند دسترسی امن Telnet و SSH از طریق شبکه، دسترسی مستقیم با صفحه کلید و مانیتور و از اتصالات مبتنی بر MAC با ابزار Mac-Telnet پشتیبانی می‌کند، اما این فقط یکی از مزیت‌های این سیستم عامل قدرتمند است.

سیستم عامل میکروتیک از یک رابط خط فرمان قدرتمند و در عین حال ساده برای یادگیری با قابلیت های برنامه نویسی یکپارچه برخوردار است.

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

در این بخش قصد داریم به این موضوع که «سرور مجازی میکروتیک چیست» بپردازیم. سرور مجازی MikroTik یک ماشین مجازی است که از سیستم عامل MikroTik RouterOS استفاده می‌کند. این نوع سرورها یکی از بهترین و پرکاربردترین سرورها هستند و مهمترین هدف آن‌ها را می‌توان استفاده به عنوان روتر دانست.

هنگام خرید سرور مجازی میکروتیک، توجه داشته باشید که سیستم عامل این نوع سرورها مبتنی بر لینوکس می‌باشد و نیازمند دانش حرفه‌ای است.

 سرور مجازی میکروتیک برای کاربرانی که در حال گذراندن دوره آموزشی میکروتیک هستند و نیاز به سروری دارند که به عنوان شبیه ساز simulator از آن استفاده کنند مناسب است. این سرور برای سازمان یا شرکت‌هایی که تمایل دارند از آن به منظور افزایش ایمنی شبکه خود به عنوان فایروال در ابتدای مسیر سرویس‌های خود از آن استفاده کنند نیز کاربرد دارد. بسیاری از افراد نیز با خرید سرور مجازی میکروتیک قصد دارند بین دو موقعیت در مجموعه کاری خود ارتباط امن برقرار کرده یا سیستم تانلینگ را پیاده سازی کنند. علاوه بر تمام این موارد سرور میکروتیک برای افرادی که قصد راه اندازی یک virtual private network را دارند نیز انتخاب مناسبی به شمار می‌رود.

انواع سرور مجازی میکروتیک

سرور مجازی Mikrotik  دو مدل مختلف دارد که قبل از خرید باید از آن‌ها آگاه باشید. این دو مدل شامل سرور مجازی میکروتیک مخصوص سیستمهای X86 و نسخه های MikroTik VX به عنوان یکی از محصولات جدید MXroTik مانند SXT، Groove و RouterBoard است.

سرور مجازی میکروتیک دارای مزایا و کاربردهای بسیاری است که آن را به یکی از بهترین و کاربردی‌ترین سرورهای مجازی در حوزه خود تبدیل می‌کند؛ این سرور به مرور زمان توسعه یافته و امکانات بیش‌تری به آن اضافه شده است که در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

سرعت بالا: برای کاربران حرفه‌ای سرعت بالای سرور بسیار مهم است، تا در حین کار با مشکلی مواجه نشوند.

پایداری و قابل اطمینان: پایداری و قابل اطمینان بودن (مکانیزم تشخیص خطا و پیشگیری از آن)، نقش حیاتی و مهمی ‌در سرورهای مجازی دارد و هرچه سرور پایدارتر باشد، در نتیجه عملکرد بهتری هم دارد.

روتر قدرتمند: روتر میکروتیک می‌تواند داده‌ها را بسیار سریع‌تر تبادل کند و امنیت سرور و عملکرد آن را افزایش دهد.

هزینه‌های کمتر: هزینه سرور موضوع بسیار مهمی ‌است که کاربران به آن توجه بالایی دارند و با توجه به ویژگی‌ها، مزیت‌ها و کاربردهای فراوان این نوع سرور، قیمت آن بسیار به صرفه می‌باشد.

نصب و پیکربندی ساده: یکی دیگر از مزایای سرور مجازی میکروتیک که کار را برای کاربران بسیار آسان می‌کند نصب ساده آن است.

معایب سرورهای مجازی میکروتیک

سرور‌های میکروتیک دارای آسیب پذیری‌ها و چالش‌هایی نیز هستند که باید از آن‌ها آگاه باشید. معایب سرورهای مجازی میکروتیک چیست؟

اولین اشکال این نوع سرور، این است که سیستم عامل Mikrotik Router دارای محدودیت‌هایی در زمینه تشخیص دستگاه است و وقتی در محیط‌های خیلی بزرگ یا خیلی کوچک استفاده می‌شود به خوبی کار نمی‌کند؛ این روترها امنیتشان کمی ‌پایین است و آنطور که باید از پشتیبانی خوبی بهره‌مند نیستند.

آیا سیستم عامل میکروتیک نیاز به لایسنس دارد؟

سیستم عامل‌های MikroTik دارای لایسنس قبلی هستند و نیازی به خرید لایسنس جدید ندارند. میکروتیک، ۷ سطح لایسنس برای روتر خود عرضه کرده است که در ادامه توضیحات کامل‌تری راجع به آنها خواهیم داد. توجه داشته باشید که هر لایسنس میکروتیک دارای یک سطح مشخص می‌باشد؛ مثلا لایسنس سطح ۶ میکروتیک را لایسنس Level 6 میکروتیک می‌گویند. هر لایسنس، یک سری موارد و ابزارهای روتر را شامل می‌شود.

برای استفاده کامل از روتر باید لایسنس سطح ۶ میکروتیک را تهیه کنید؛ برای شبکه‌های کوچک که تعداد کاربران آنلاین زیادی ندارند، لایسنس سطح ۴ هم پاسخگو خواهد بود.

تمام سرورهای میکروتیک از یوز پنل، دارای لایسنس سطح ۶ می‌باشند و نیازی به تهیه لایسنس نیست.

اتصال به سرور مجازی میکروتیک

شما می‌توانید با استفاده از نرم افزار وین باکس به سرور مجازی میکروتیک خود متصل شوید و آن را مدیریت کنید.

پس از خرید سرور مجازی میکروتیک و دریافت آی پی آدرس، می‌توانید آن را در کادر Connect to برنامه وارد کنید. کادر login نام کاربری شماست که معمولا به صورت پیش فرض روی مقدار admin است و password نیز رمز عبور تنظیم شده برای سرور شما می‌باشد.

هم‌چنین می‌توانید آخرین نسخه از برنامه winbox را از وب سایت رسمی میکروتیک دریافت نمایید.

دوره‌ها و مدارک رسمی‌ میکروتیک

دوره MTCNA

نام کامل: Mikrotik Certified Network Associate

معادل فارسی: دوره آموزشی کارشناس شبکه های میکروتیک

این دوره اولین و پایه ای ترین دوره از سری دوره های آموزشی شرکت میکروتیک است و عملاً پیش نیازی ندارد. با این حال به منظور درک بهتر پیشنهاد می شود دانش پذیران آشنایی مقدماتی با مفاهیم شبکه و پروتکل IP و مدل TCP/IP داشته باشند. در این دوره دانش پذیران با مفاهیم پایه ای شبکه و تجهیزات میکروتیک (سیتم عامل RouterOS و سخت افزار RouterBoard ) به طور کامل آشنا می شوند. و همچنین سایر مباحث دوره های بالاتر را به طور جزئی فرا می گیرند . در پایان دوره آموزشی، دانش پذیران قادر به انجام تنظیمات اولیه بر روی میکروتیک هستند. همچنین قابلیت راه اندازی Routing، DHCP، DNS، Wireless، ، انواع تانل، فایروال و queue و غیره را کسب خواهند نمود.

دوره MTCRE

نام کامل: Mikrotik Certified Routing Engineer

معادل فارسی: مهندسی مسیریابی شبکه های میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCNA است. در دوره آموزشی مهندسی مسیریابی شبکه های میکروتیک مفاهیم و تنظیمات مربوط به مسیریابی بر روی میکروتیک به طور کامل آموزش داده خواهد شد. در پایان این دوره آموزشی دانش‌پذیران قادر به راه اندازی Route های استاتیک و داینامیک مانند OSPF و همچنین تنظیمات انواع تونل ها و VLAN و غیره خواهند بود.

دوره MTCWE

نام کامل: Mikrotik Certified Wireless Engineer

معادل فارسی: مهندسی شبکه های بی سیم میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCNA است. در دوره آموزشی MTCWE مفاهیم و تنظیمات انواع لینک های بی سیم با استفاده از میکروتیک به طور کامل آموزش داده خواهد شد. در پایان این دوره آموزشی دانش پذیران قادر به راه اندازی کلیه حالت های لینک های بی سیم مانند  Point to Point یا Point to Multipoint خواهند بود.

دوره MTCTCE

نام کامل: Mikrotik Certified Traffic Control Engineer

معادل فارسی: مهندسی کنترل ترافیک شبکه های میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCNA است. در دوره آموزش MTCTCE مفاهیم و تنظیمات مربوط به کنترل پهنای باند و مسیر عبوری پکت ها و مفاهیم Firewall بر روی میکروتیک به طور کامل و پیشرفته آموزش داده خواهد شد. در پایان دوره آموزشی MTCTCE دانش پذیران قادر به راه اندازی انواع صف ها، انواع فیلتر ها و سایر موارد مرتبط در روتر میکروتیک خواهند بود.

دوره MTCUME

نام کامل: Mikrotik Certified User Management Engineer

معادل فارسی: مهندسی مدیریت کاربران شبکه های میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCNA است. در دوره ی مهندسی مدیریت کاربران شبکه های میکروتیک مفاهیم و تنظیمات مربوط به User Manager و RADIUS برروی میکروتیک به طور کامل آموزش داده خواهد شد. در پایان این دوره آموزشی دانش پذیران قادر به راه اندازی مباحث پیشرفته تونل ها، Accounting، مدیریت کاربران با User Manager  و Hotspot و غیره خواهند بود.

دوره MTCIPv6E

نام کامل: Mikrotik Certified IPv6 Engineer

معادل فارسی: مهندسی شبکه های مبتنی بر IP ورژن ۶ میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCNA است. در این دوره مباحث مرتبط با مفاهیم IP نسخه ۶ و برخی از سرویس هایی که با این پروتکل در میکروتیک کار می کنند آموزش داده می شوند.

دوره MTCINE

نام کامل:Mikrotik Certified Inter-Networking Engineer

معادل فارسی: مهندسی ارتباطات بین شبکه ای میکروتیک

پیش نیاز این دوره ی آموزشی دوره ی MTCRE و MTCNA است. این دوره تنها دوره ی میکروتیک است که نیاز به گذراندن دو دوره ی دیگر میکروتیک را دارد. دراین دوره آموزشی مفاهیم و تنظیمات مربوط به پروتکل  های BGP ، MPLS  و VPLS بر روی میکروتیک به طور کامل آموزش داده خواهد شد. در پایان دوره دانش پذیران قادر به راه اندازی سرویس های مورد نیاز برای مراکز  سرویس دهنده های اینترنت (ISP) خواهند بود.

در پایان دوره MTCINE، متقاضیان می‌توانند خدمات مورد نیاز برای مراکز ارائه دهنده خدمات مجازی و ISPها و راه اندازی کنند.

سوالات متداول

کاربردهای متداول سرور مجازی میکروتیک چیست؟

از جمله کاربردهای سرور مجازی میکروتیک می‌توان به فایروال (تعیین مبدا و مقصد، ارتباطات داخلی، روتینگ ، بلک لیست، پشتیبانی از IPv6، دور زدن اطلاعات ردیابی)، ترجمه آدرس شبکه، مدیریت کاربران، پروتکل پیکربندی میزبان سرور DHCP، تعادل بار، تانلینگ و غیره اشاره کرد.هم‌چنین این سرور برای راه‌اندازی شبکه virtual private network نیز استفاده می‌شود.

 چگونه می‌توانم از از یوز پنل سرور مجازی میکروتیک تهیه کنم؟

در صورت نیاز به خرید سرور مجازی میکروتیک می‌توانید به سایت از یوز پنل مراجعه کنید و پلن سرور مورد نظر خود را تهیه نمایید. در صورتی که نمی‌دانید کدام سرور برای نیاز شما مناسب است می توانید برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما در از یوز پنل تماس بگیرید.

آیا باید برای سیستم عامل سرور مجازی میکروتیک لایسنس تهیه کنم؟

تمامی سرور‌های مجازی میکروتیک از یوز پنل با لایسنس سطح ۶ همراه هستند. با این سطح دسترسی می‌توانید از تمام امکانات سیستم عامل میکروتیک استفاده کنید و نیازی به تهیه لایسنس دیگری نمی‌باشد.

۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
۱
به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 40 views بار دسته بندی : رپورتاژ تاريخ : 7 فوریه 2024 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.